Afrikaans dansoptreden


Okapi Events werkt samen met La Compagnie Bina Africa, een jong en dynamisch Afrikaans dansgezelschap dat exclusieve, internationale acts op de planken brengt. Ze is gespecialiseerd in bijzondere Afrikaanse dansoptredens die geschikt zijn voor zowel festivals, als voor een indrukwekkende afsluiting van je congres, seminar, productpresentatie, bedrijfsfeest, afscheid van een collega, viering van het zoveel jarige bestaan en alle andere denkbare evenementen, zowel binnen- als buitenshuis.

Onze Afrikaanse dans optreden kunnen worden verzorgd op locaties waarmee wij samenwerkingsverbanden hebben in Nederland:
Amsterdam, Arnhem, Assen, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

In België:
Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Leuven, Mechelen, Aalst, Kortrijk, Hasselt, Lochristi, Turnhout en Mol.

maar wil je de optreden Afrikaanse dans houden op een zelf gekozen locatie of gewoon gezellig bij je bedrijf, bij je thuis, dan is dat voor ons ook geen enkel probleem. Dit geldt zowel voor Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken als voor Turkije.Afrikaanse dansshow
Vooral bij festivals, congressen, seminars, bedrijfsfeesten en andere openbare evenementen is het een must om een voorstelling neer te zetten die het publiek naar zich toe trekt en in haar greep houdt. Door het gebruik van de originele Afrikaanse percussie-instrumenten en de doordringende klanken van de zangers zijn onze Afrikaanse dansshows en Afrikaanse bandoptredens absolute publiekstrekkers! De optredens zijn interactief en wat is er nou succesvoller dan een interactie tussen publiek en artiesten? Indien gewenst is het mogelijk om een element vuurspuwen aan deze show toe te voegen. De gemiddelde duur van de show bedraagt ……

Zoek je een Afrikaansdansgezelschap dat een geweldige Afrikaanse dans- en muziekshow neerzet of heb je liever een Afrikaanse band die, indien gewenst, ook mobiel is en zich dus al spelende kan verplaatsen ? La Compagnie Bina Africa draait er haar hand niet voor om. Onze Afrikaanse optredens zijn altijd energiek, swingend, krachtig en exclusief, kortom: een onuitwisbare herinnering.


Wil je echt iets origineels, dan heeft La Compagnie Bina Africa alles in huis om een spetterende Afrikaanse show voor je bezoekers/gasten te verzorgen. Doe het eens anders dan anders!

Afrikaanse dansshow "Makasi"
La Compagnie Bina Africa laat sinds acht jaar een breed westers publiek een kijkje nemen in de keuken van de Afrikaanse cultuur door middel van de passionele en creatieve show "Makasi". "Makasi" is het Congolese woord voor kracht en energie dat op sublieme wijze vertaald wordt in deze spetterende Afrikaanse dans- en Afrikaanse percussieshow. De Afrikaanse dans is immens populair en onze artiesten rusten niet voordat het publiek wordt meegezogen in deze opzwepende show.

Gedurende de show word je meegenomen op ontdekkingsreis door Afrika. Mede door het gebruik van exclusieve Afrikaanse attributen en warme, kleurrijke Afrikaanse kostuums kan je onmogelijk om het "Afrikaanse gevoel" heen.

De "Makasi" show is zo opgezet, dat het aantal artiesten naar wens en budget kan worden samengesteld. Het minimale aantal artiesten voor festivals en andere evenementen, zowel binnen- als buitenshuis, bestaat uit 5 Afrikaanse artiesten, waarvan 2 Afrikaanse dansers en 3 Afrikaanse percussionisten ( djembe spelers). De show wordt energieker en krijgt meer "body" naarmate het aantal artiesten toeneemt. Je kunt de show uitbreiden tot maximaal 25 Afrikaanse artiesten.

Alle voordelen op een rijtje
Met onze acht jaar ervaring in de  entertainmentwereld hebben we een team dat klaar staat om een spetterende  Afrikaanse show of Afrikaans optreden te verzorgen

  • Professionele Afrikaanse dansers en Afrikaanse muzikanten van een absoluut topniveau
  • Prachtige, originele Afrikaanse kostuums in een mix van traditioneel en modern
  • Sfeervol Afrikaans decor voor de "Makasi" show Duidelijk lichtplan en onze eigen lichttechnicus die zoveel mogelijk probeert gebruik te maken van de aanwezige attributen teneinde de kosten zo laag mogelijk te houden
  • Duidelijk geluidsplan en onze eigen geluidstechnicus die probeert optimaal gebruik te maken van de aanwezige attributen teneinde de kosten zo laag mogelijk te houden
  • Gratis posters en flyers. Overige promotie en publiciteit komt voor rekening van de organisator van het festival of evenement
  • Doorgaans worden zowel de show als het optreden van de band gelijkvloers opgevoerd; bij een groot publiek echter zorgen wij voor een podium voor de muzikanten en indien nodig, eveneens voor de dansers. De kosten voor het podium en de op en afbouw daarvan zijn voor rekening van de organisator van het festival of evenement

Kosten
La Compagnie Bina Africa vraagt een vast bedrag per artiest per uur of minder dan een uur. Het bedrag is exclusief BTW 21% , reiskosten , transportkosten en management fee (en eventueel de kosten voor een podium).

Aanvragen van een offerte voor een show of optreden:
Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het offerteformulier onderaan de pagina volledig in te vullen.

Ook als een aantal vragen nog niet beantwoord kan worden omdat e.e.a. nog niet bekend is, vul deze dan in met “niet bekend”, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Voor een efficiënte afhandeling vragen wij om de gewenste show / het gewenste optreden, je naam, eventuele bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

Middels de onderstaande link kan je ons een e-mail sturen of een offerte aanvragen. We streven er naar om binnen maximaal 5 werkdagen te reageren. Heb je binnen 5 werkdagen nog geen reactie ontvangen dan verzoeken wij je om een  e-mail te sturen naar info@okapi-events.com met vermelding van de datum waarop je de offerte hebt aangevraagd en de tenaamstelling die daarin gebruikt is.

Klik hier voor een offerte


Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde offerteformulier stellen wij de offerte op. Je ontvangt deze op het e-mail adres dat je hebt ingevuld. Indien je akkoord gaat met de offerte beantwoord je deze met je bevestiging en eventuele gewenste aanpassingen. Er volgt dan een tussentijdse bevestiging, waarna wij de artiesten voor de show(s) of optreden(s) en eventueel de gewenste locatie gaan reserveren. Zodra wij van beiden een bevestiging hebben ontvangen volgt de definitieve bevestiging, samen met de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief als de betaling op onze rekening staat bijgeschreven. Onderaan de factuur vind je de uiterste betaaldatum.

Last Minute
Een aanvraag van een show of optreden dat binnen 2 dagen moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op (Nathalie Iyeli T. +316-20153296) tijdens werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur of per sms onder vermelding van:

De gewenste datum van de show of het optreden
Welk type show of optreden
De gewenste aanvangstijd
De gewenste duur van de show of het optreden
Het gewenste aantal artiesten
De stad waar de show moet plaatsvinden
Wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
Het e-mailadres of telefoonnummer waar we je kunnen bereiken bij voorkeur ook in de avonduren en in het weekend

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal artiesten
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal artiesten na verzending van de bevestiging en de digitale factuur
Uitbreiding van het aantal artiesten kan uiterlijk 2 (werk)dagen van tevoren nog aangevraagd worden via e-mail
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet staat bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om, indien noodzakelijk, tijdstippen of programma te wijzigen
Voor annulering: klik op: annuleringsvoorwaarden.

Combinatie van optreden en diverse workshops
Het is altijd mogelijk om meerdere soorten workshops na elkaar te volgen voor of na een optreden (bijvoorbeeld eerst een workshop Afrikaanse dans gevolgd door een Afrikaans dansoptreden). Bij deze combinaties geven wij een korting van 10% op de workshop.

Keuze uit de volgende workshops:

Dansworkshops
Afrikaanse dans, Braziliaanse dans Axé Bahia, Argentijnse tango, Indische dans bollywood, breakdance, oriëntaalse buikdans, Braziliaanse vechtdans capoeira, Cubaanse dans cha cha cha, country line dance, Spaanse dans flamenco, limbo dance, Dominicaanse dans merengue, paaldansen, Jamaicaanse dans reggaeton, salsa dansen, Braziliaanse dans samba, streetdance, striptease dance, Braziliaanse dans zouk love, Afrikaanse dans Kizomba love

Muziek workshops
Percussie workshop (djembe workshop), Saxofoon workshop

Cocktail workshops
Cocktails maken workshop, cocktails shaken workshop, cocktails mixen workshop, Afrikaanse cocktails workshop, Braziliaanse cocktails workshop, Caribische cocktails workshop, Zuid-Amerikaanse cocktails workshop, fris en fruitige cocktails workshop, champagne cocktails workshop, longdrinkscocktails workshop, koffie en cacao cocktails workshop, alcoholvrije cocktails workshop, cocktailproeverij, workshop cocktail.

Het Goede Doel
Wij zijn ervan overtuigd dat educatie aan kansarme kinderen onontbeerlijk verbonden is aan een betere toekomst, zodat een kansarm kind een eerlijke kans maakt op een beter leven.

De door jou geboekte show of optreden ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa doordat wij 30% van onze opbrengst rechtstreeks afstaan aan onze ( of: de) stichting Bayabi (www.bayabi.org).

Je kan een extra dimensie geven aan je evenement door onze stichting financieel te ondersteunen voor de aanschaf van allerlei noodzakelijke benodigdheden, van groot tot klein. Voor een groot gedeelte zijn onze projecten inmiddels selfsupporting (denk aan de varkensfokkerij) maar we kunnen nog niet helemaal zonder jullie hulp en daarmee ontnemen wij deze kinderen de kans op het afronden van hun opleiding en een beter leven.
Enkele voorbeelden waarvoor je kunt doneren:

-Schoolbanken
-Schooldaken
-Schoolborden
-Sport op school
-Varkensfokkerij
-Schoolmateriaal projecten

Stort je bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 [INGBNL2A] of bankrekening NL14RABO 0387 9045 49 [RABONL2U] ter attentie van STICHTING BAYABI FOUNDATION te Voorburg.